Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Λέρου

• Πλάτανος: Πανηγύρι της Παναγίας του Κάστρου στις 15 Αυγούστου.

Ξηρόκαμπος: Πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Γίνεται και αναπαράσταση του πατήματος του σταφυλιού.

Αγία Μαρίνα: Στις 17 Ιουλίου γιορτάζεται η πολιούχος της πρωτεύουσας του νησιού Αγ. Μαρίνα.

Γούρνα: Γίνεται η αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος, προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακοί μεζέδες και κρασί σε ατμόσφαιρα Λέρικου γλεντιού.

Δρυμώνας: Τον Αύγουστο γίνεται η γιορτή Δρυμώνα, στην ομώνυμη παραλία, όπου διεξάγεται Φεστιβάλ Λέρικης κουζίνας με άφθονο κρασί, φαγητό και χορό, με ήχους παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Παντέλι: Τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνο γίνεται η γιορτή της Τράτας και του Ψαρά, όπου την τιμητική του έχει φυσικά το φρέσκο ψάρι.

Άλιντα: Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου κάθε χρόνο διοργανώνονται τα Aλίντια, οι ναυταθλητικοί αγώνες. Ακολουθεί μουσική βραδιά. Γιορτή Κρασιού – Αμπελουργού: Κάθε καλοκαίρι, τον Αύγουστο γίνεται η γιορτή κρασιού, με άφθονο κρασί και χορό, με ήχους παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Γιορτή Τράτας – Ψαρά: Τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνο στο Παντέλι γίνεται η γιορτή της Τράτας και του Ψαρά, όπου την τιμητική του έχει φυσικά το φρέσκο ψάρι.

Αλίντια – Ναυταθλητικοί Αγώνες: Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου διοργανώνονται στα Aλιντα οι ναυταθλητικοί αγώνες. Ακολουθεί μουσική βραδιά.

Θεατρικές παραστάσεις στο Κινηματοθέατρο Λακκίου από την Θεατρική Ομάδα Λέρου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον πολιτιστικό σύλλογο Λέρου Άρτεμις

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.leros.gr


Comments are closed.